неділя, 1 січня 2017 р.

Шановні е-декларанти…

Ось і настав 2017 рік. Не скільки я хотів би Вас привітати, шановні е-декларанти, скільки щось побажати.



Ви втнули велику дурню, заповнивши е-декларації. Тепер всі знають, в кого скільки «напташено» добра і де воно знаходиться. Ні, можна сподіватися на те, що на випадок великого «шухеру» Ви швиденько злиняєте за кордон. Тому власні гроші Ви не вкладаєте в українську економіку, а тримаєте під ліжком в «чумаданах». Ну, це на випадок екстреної евакуації: один «чумадан» таксисту, щоб до Борисполя довіз, ще два віддасте на таможні, щоб вилетіти з України, а на ті, що залишилися будете нормально жити за «бугром». Логіка є.

Але ж тепер усім відомо про Ваші статки, шановні декларанти. І на випадок чого навряд чи всім Вам так швидко і безхмарно вдасться втекти з пограбованої Вами країни.
Змоделюємо ситуацію. Росія розпочинає широкий наступ на територію України. По перше, Вас дуже багато. В кожному районі, місті, області, нарешті. І Бориспіль просто фізично Вас всіх не пропустить. По друге, в умовах ворожого наступу буде не до збереження правопорядку. Навряд чи правоохоронні органи в умовах хаосу матимуть можливість і тим більше бажання Вас рятувати. Тут кожен за себе. І в цей момент про Вас згадають злочинці. І раптово навідаються в гості. При цьому поліція на виклик не приїде. І навіть, якщо злочинці з яких ось причин забудуть про Ваше існування, то за ними прийде «доблесная» армія російських «орків», які дуже люблять грабувати. І їм буде байдуже чи носили Ви шаровари з вишиванкою і кричали «Слава Україні», чи, одягнувши «касавароткі», вопіли «Путін, прійді». Результат буде один і той же: експропріація експропріаторів (грабуй награбоване)! Чим в 17-му році дуже активно займалися російські більшовики. До речі, росіяни далеко від менталітету «совєцкого человєка» не відійшли. Недарма на мітинги в підтримку власного президента з портретами Сталіна ходять. Тобто заберуть майно обов’язково, а можливо і Ваше життя.
Ой, вибачте! Захопився і зовсім забув про побажання на Новий 2017 рік. Я бажаю Вам, шановні е-декларанти, мудрості. Мудрості і елементарної логіки. Та ще помножте все це на інстинкт самозбереження.

Пам’ятайте, допоки українська армія тримає оборону на сході України від агресора, до того часу Ви можете спати спокійно: українські воїни захищають нас, а звідси і Вас (в тому числі Ваші гроші та майно). Тому не марнуйте часу, допомагайте нашій армії. Чим сильніші Збройні Сили України, тим більше надії, що російські «орки» до нас (і до Вас) не дійдуть. Включайте інстинкт самозбереження: вкладайте гроші в українську армію. Для Вас це не питання патріотизму, воно Вам не відоме. Для Вас це звичайний захист власних бізнесових інтересів. Тож не жлобіться.


Слава Україні!

1 коментар:

  1. Світлана Маєвська11 січня 2017 р. о 23:43

    Це точно! Але жадібність не дає цього зрозуміти. Знаєш анекдот про старого єврея і його фірмовий рецепт чаю - "Не жалійте заварки"? Отож. Кожен з них сподівається, що гроші в армію вкладе хтось інший, або ми знову складемось.

    ВідповістиВидалити